Tomtom in RTI

 
 
 
 
 
Erelid en Moderator
Avatar
Geslacht:
Locatie: Voorschoten
Leeftijd: 39
Berichten: 3745
Geregistreerd: 07 / 2012
Subject:

Tomtom in RTI

 · 
Posted: 22.12.2016 - 11:03  ·  #1
Na 2 keer in 2 dagen geconstateerd te hebben dat mijn RTI met 2015 kaarten niet wist waar ik was ben ik aan de knutsel gegaan.

Heb een RTI breedbeeld scherm gekocht en had nog een tomtom start60 liggen met lifetime update.

Heb nu het gehele scherm en de tomtom tot onderdelen gereduceerd.
Na meten en passen ga ik de tomtom op de plek van het TFT schermpje zelf krijgen.
Dit Mitsubishi scherm wat Volvo gebruikt is vrij dik.
De hoogte van het tomtom scherm is gelijk. Alleen de breedte niet.
Wellicht ga ik deze nog vervangen voor een Tomtom go61. (Is weer iets groter.)

Ik moet het nog na meten maar waarschijnlijk kan ik de stroom van de printplaat aftappen waar het originele scherm stroom van krijgt. Moet eerst nog meten hoeveel volt het Mitsubishi scherm nodig heeft. Standaard gebruikt Tomtom 5 volt.
Voordeel hiervan is dat alles waarschijnlijk functioneel blijft.
Ik kan dan met de afstandbediening op het stuur de tomtom omhoog laten komen.
En met de back knop en 4 keer naar beneden / enter weer omlaag

Alleen zit ik met de lifetime update.
Omdat alles helemaal weg gebouwd zit is de usbpoort slecht tot niet te benaderen zonder demontage.
Ik ben nu op zoek naar een micro usb splitter van 2 x female naar 1 keer male.
En dan met niet alleen stroom maar ook data.
Dan kan ik de oplaadfunctie gebruiken en een losse kabel naar het dashboardkastje voor updaten.

Weet iemand waar ik deze kant en klaar kan kopen.

(Ja foto's volgen ;-) )
Forumlid.
Avatar
Geslacht: n/a
Berichten: 39
Geregistreerd: 08 / 2016
Subject:

Re: Tomtom in RTI

 · 
Posted: 22.12.2016 - 11:15  ·  #2
ik zit even te denken, maar is het niet makkelijker om de kabel te strippen en de 2 draden voor de voeding te gebruiken?

Zover ik weet is er alleen een USB hub mogelijk.

Allekabels.nl
Erelid en Moderator
Avatar
Geslacht:
Locatie: Voorschoten
Leeftijd: 39
Berichten: 3745
Geregistreerd: 07 / 2012
Subject:

Re: Tomtom in RTI

 · 
Posted: 22.12.2016 - 11:36  ·  #3
Je bedoeld een + en - op een bestaande kabel bij solderen?
Ja nog niet aan gedacht eerlijk gezegd.
Maar de bestaande draadjes van een standaard usb kabel zijn zo dun dat ik niet weet of ik dat gesoldeerd krijg.
Forumlid.
Avatar
Geslacht: n/a
Berichten: 39
Geregistreerd: 08 / 2016
Subject:

Re: Tomtom in RTI

 · 
Posted: 22.12.2016 - 12:14  ·  #4
Supporting Member
Avatar
Geslacht:
Locatie: NederBetuwe
Leeftijd: 49
Berichten: 5592
Geregistreerd: 01 / 2013
Subject:

Re: Tomtom in RTI

 · 
Posted: 22.12.2016 - 13:35  ·  #5
ik heb ook een 6 inch TT scherm ingebouwd, deze is inderdaad iets kleiner dan de opening in de rti behuizing. ik heb de voorkant van de tomtom behuizing gebruikt, die passend gemaakt met de bandschuurmachine zodat deze mooi in de rti behuizing past en daarna het TT display in de originele bevestiging geklikt. eea vast gelijmd,
vervolgens het metalen framepje van het RTI display verbouwd zodat het TT display ook moet schroeven vast zit.
ergens in mijn webdagboek staan fotos.
Erelid en Moderator
Avatar
Geslacht:
Locatie: Voorschoten
Leeftijd: 39
Berichten: 3745
Geregistreerd: 07 / 2012
Subject:

Re: Tomtom in RTI

 · 
Posted: 27.12.2016 - 06:28  ·  #6
Zo weer een kleine update.
Gister eindelijke eens tijd gehad om alles te bekijken en doormeten.
Mijn eerste idee was om stroom van de printplaat die het scherm aanstuurt te pakken.
Nou dat werd hem niet.

Daarna gaan zoeken wat het scherm allemaal nodig heeft om omhoog en omlaag te kunnen.
Ik heb dus zelf al RTI in mijn auto wat het voor mij makkelijker maakt.
Na stapsgewijze demontage zit ik eigenlijk op een leeg scherm gedeelt.

De bovenste printplaat en sleepkabels kunnen vanaf onderaan komen te vervallen.
Heb nu een aanvang gemaakt met montage van het scherm.
Omdat ik meer ruimte heb, gebruik ik de voorkant van de tomtom om het gat op te vullen van 6 naar 7 inch.
Op de foto een voorlopige opzet.
Moet het nog iets bijvijlen zodat tomtom iets naar rechts gaat.

Ik wil gelijk een TMC antenne monteren
Daar gebruik ik een oplader van Tomtom voor met ingebouwde TMC.
Op deze manier heb ik gelijk me omvormer van 12V naar 5 V 2 Amp

Nu nog een splitter maken / kopen dat er een extra USB kabel bij richting het dashboardkastje voor updaten.
Splitter gevonden.
http://7tot10.nl/home/14573-ot…cable.html

En een filmpje
https://youtu.be/O4PlRehtF3I
You must be logged in or your permissions are to low to see this Attachment(s).
Supporting Member
Avatar
Geslacht:
Locatie: NederBetuwe
Leeftijd: 49
Berichten: 5592
Geregistreerd: 01 / 2013
Subject:

Re: Tomtom in RTI

 · 
Posted: 27.12.2016 - 19:28  ·  #7
Zou persoonlijk wel dat tt merkje er af halen, zal met remmenreiniger of aceton wel gaan, en ander met schuurpapier 400 ofzo.
Veteraan
Avatar
Geslacht:
Locatie: South Limbourgia
Leeftijd: 42
Berichten: 3677
Geregistreerd: 03 / 2011
Subject:

Re: Tomtom in RTI

 · 
Posted: 27.12.2016 - 21:09  ·  #8
Potdomme weer een mooi projectje. Wellicht iets voor in de xc60 :police:
Supporting Member
Avatar
Geslacht:
Locatie: NederBetuwe
Leeftijd: 49
Berichten: 5592
Geregistreerd: 01 / 2013
Subject:

Re: Tomtom in RTI

 · 
Posted: 27.12.2016 - 21:25  ·  #9
Ff een teaser, ter inspiratie :-)
You must be logged in or your permissions are to low to see this Attachment(s).
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Drijber
Leeftijd: 55
Homepage: kinntech.nl
Berichten: 47
Geregistreerd: 07 / 2016
Subject:

Re: Tomtom in RTI

 · 
Posted: 27.12.2016 - 21:58  ·  #10
Interessant, interessant, volgens mij is er ergens op het forum al een topic van een tijdje geleden over een zelfde project. Ik ben zeker in de markt als dit feilloos gaat werken, Ik ben zelf niet handig genoeg om het uit te vinden, maar wellicht dat ik met een duidelijke omschrijving in "Jip en Janneke taal" het zou aandurven om het ook te gaan doen. Ik blijf het volgen...........
Erelid en Moderator
Avatar
Geslacht:
Locatie: Voorschoten
Leeftijd: 39
Berichten: 3745
Geregistreerd: 07 / 2012
Subject:

Re: Tomtom in RTI

 · 
Posted: 28.12.2016 - 07:51  ·  #11
Quote door Waltersan

Zou persoonlijk wel dat tt merkje er af halen, zal met remmenreiniger of aceton wel gaan, en ander met schuurpapier 400 ofzo.


Ga maar eens kijken inderdaad.
Ik heb 1 model ouder dan jij hebt en volgens mij zit hij ingestanst in het plastic.

splitter is besteld.
nu nog een oplader met tmc bestellen om die tevens als omvormer te gebruiker.
Supporting Member
Avatar
Geslacht:
Locatie: NederBetuwe
Leeftijd: 49
Berichten: 5592
Geregistreerd: 01 / 2013
Subject:

Re: Tomtom in RTI

 · 
Posted: 29.12.2016 - 11:46  ·  #12
Quote door Kinntech

Interessant, interessant, volgens mij is er ergens op het forum al een topic van een tijdje geleden over een zelfde project. Ik ben zeker in de markt als dit feilloos gaat werken, Ik ben zelf niet handig genoeg om het uit te vinden, maar wellicht dat ik met een duidelijke omschrijving in "Jip en Janneke taal" het zou aandurven om het ook te gaan doen. Ik blijf het volgen...........


Dat blijft het punt met deze oplossingen. Het is pionieren, en uitzoeken hoe het allemaal moet gaan werken. En zoiets standaardiseren en kosten technisch interessant produceren is niet haalbaar. Als je dit voor een ander doet en er €600 voor vraagt (wat de kosten redelijk dekt denk ik) zal geen hond dat bedrag er voor uitgeven.
Erelid en Moderator
Avatar
Geslacht:
Locatie: Voorschoten
Leeftijd: 39
Berichten: 3745
Geregistreerd: 07 / 2012
Subject:

Re: Tomtom in RTI

 · 
Posted: 29.12.2016 - 12:06  ·  #13
Inderdaad.
Ben nu al aardig wat uurtjes bezig met meten en passen.
Weg veilen van stukjes in het frame om aansluitingen te maken voor oplader, updatekabel etc etc.

Gaat wel wat werk inzitten en blijft huisvlijt.
Supporting Member
Avatar
Geslacht:
Locatie: NederBetuwe
Leeftijd: 49
Berichten: 5592
Geregistreerd: 01 / 2013
Subject:

Re: Tomtom in RTI

 · 
Posted: 14.01.2017 - 13:55  ·  #14
Hoe is t inmiddels met dit project?
Erelid en Moderator
Avatar
Geslacht:
Locatie: Voorschoten
Leeftijd: 39
Berichten: 3745
Geregistreerd: 07 / 2012
Subject:

Re: Tomtom in RTI

 · 
Posted: 14.01.2017 - 14:29  ·  #15
ja bijna klaar.
maar veel te weinig foto's gemaakt.
Al morgen een update maken.
You must be logged in or your permissions are to low to see this Attachment(s).
 
Selected quotes for multi-quoting:   0