Foutmelding Alarmsysteem

 
 
 
 
 
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Almere
Leeftijd: 58
Homepage: e-quipment.eu
Berichten: 25
Geregistreerd: 05 / 2009
Subject:

Foutmelding Alarmsysteem

 · 
Posted: 06.05.2012 - 09:11  ·  #1
Hallo, sinds gisteren mijn oude V70 D5 met 391K km's ingeruild voor een (voor ons) nieuwe V70 D5 met 185K km's. Erg tevreden, zie fotootje ;-)
Eén foutmelding als je start; storing alarmsysteem. De garage houder zei dat het gaat om de originele interne accu van de sirene, die een beperkte levensduur heeft. Hoe zouden jullie dit oplossen? (bedoel niet om garantie claim neer te leggen hoor)

Grt, MacDaddy
In nagedachtenis
Avatar
Geslacht:
Locatie: Afferden, Gld
Leeftijd: 63
Berichten: 1035
Geregistreerd: 10 / 2008
Subject:

Re: Foutmelding Alarmsysteem

 · 
Posted: 06.05.2012 - 09:50  ·  #2
Hallo MacDaddy, Dit topic is al vaker voorbijgekomen. Maar mss zie je door de bomen... Daarom nogmaals een paar tips:
De oorzaak van het euvel is idd in 99% van de gevallen de accu die in de sirene zit. Als deze wat ouder wordt (7-10 jaar) gaat hij lekken. Het zuur komt terecht op de printplaat en dit geeft allerhande problemen. Naast de door jou genoemde melding op de BC, kan het dat het alarm niet meer werkt, dat het spontaan afgaat, dat de ramen of schuifdak niet meer te bedienen is, etc.

De goedkoopste oplossing is om een nieuwe accu in de sirene te monteren. Mogelijk moet er ook iets aan de printplaat gebeuren. Op http://www.matthewsvolvosite.c…11&t=17479 vind je hoe dit moet.

De goedkoopste oplossing is de sirene loskoppelen. Je kunt dan evt. de software bij de dealer laten aanpassen, zodat je geen meldingen meer in de BC krijgt.

Een iets duurdere oplossing is zelf de sirene te vervangen. Dit is leuke DHZ-klus. Circa één uurtje werk. Software hoeft verder niet te worden aangepast, ge-update of wat ook. Gewoon sirene erin, en klaar is Kees.
Op de eerder genoemde site zie je hoe de sirene moet worden uitgebouwd. Je kunt bij de dealer een sirene los kopen of in een complete set. De losse sirene was voorheen duurder dan de complete set, maar sinds enkele weken is de set in prijs verhoogd, waardoor de losse sirene goedkoper geworden is. Op onze website vind je de complete set, maar ook een losse sirene: www.parts4swedes.nl. Denk eraan dat je, als je een losse sirene koopt, ook een aantal klinknagels nodig hebt om het binnenspatbord weer aan het buitenspatbord te bevestigen. (Dit zijn speciale klinknagels, ga niet experimenteren met klinknagels van de Gamma!)

Tot slot kun je de sirene ook laten vervangen door dealer of Volvo-specialist. Maar ook kun je dit aan een niet-merkgebonden garage overlaten.

Succes.
Supporting Member
Avatar
Geslacht:
Locatie: IJsselstein
Leeftijd: 31
Berichten: 1204
Geregistreerd: 09 / 2010
Subject:

Re: Foutmelding Alarmsysteem

 · 
Posted: 06.05.2012 - 11:19  ·  #3
En wat Maurits aan geeft om het zelf te doen is zeker goed te doen.
Ik heb bij Maurits afgelopen jaar een sirene set gekocht en zelf ingebouwd wat erg soepel ging.

Je hebt voor de popnagels(klinknagels) echter wel een speciale tang nodig.

Succes
Administrator
Avatar
Geslacht:
Locatie: De glimlach van Twente
Leeftijd: 54
Homepage: volvov70forum.com
Berichten: 37768
Geregistreerd: 07 / 2009
Subject:

Re: Foutmelding Alarmsysteem

 · 
Posted: 07.05.2012 - 20:33  ·  #4
Quote door MijnS60

En wat Maurits aan geeft om het zelf te doen is zeker goed te doen.
Ik heb bij Maurits afgelopen jaar een sirene set gekocht en zelf ingebouwd wat erg soepel ging.

Je hebt voor de popnagels(klinknagels) echter wel een speciale tang nodig.

Succes


Yep en niet te vergeten, de klinknagels zelf.
( zwart kunststof )
 
Selected quotes for multi-quoting:   0