Portal · Volvo V70, S60, en S80 Forum

 
 
 
 
 
Nieuws :
- Forumstickers bestellen?

Meetings :
- 10 Jaar Volvo V70 Forum

Onze sponsors
   
   
   
   
       
Uw banner hier?
door me - 10.10.2018 - 22:50
VolvoV70Forum 10 jaar!

Hallo allemaal! Het is niet dagelijks dat ik nog berichten schrijf op het forum maar achter de scherm ben ik nog vaak bezig met de techniek! Ik rijd al een tijdje geen Volvo meer maar dit forum heeft zeker een speciaal plekje.

Toen ik net inlogde om wat instellingen te controleren viel het mij op dat het forum is opgericht op 12-10-2008. Dat betekent dat het vandaag precies 10 jaar geleden is dat ik mijn V40 inruilde voor een V70 D5. Wat een verschil was dat! Helaas betekende dat ook dat ik niet meer veel op het v40 forum kwam en het algemene Volvo forum was mij niet gezellig genoeg. Tijd dus om een V70 forum op te zetten!

Na een dag hard doorwerken was het zover en was op 12-10-2008 het V70 Forum geboren. Maar leden krijgen was nogal een lastige opgave... Totdat Paul Snijders contact opnam. Paul was destijds de eigenaar van ACTuning en had eigenlijk hetzelfde idee. Met een simpele linkruil was het geregeld en iedereen die op de ACTuning site terecht kwam zag onze banner.

Ik zou jullie graag een stukje mee in de geschiedenis nemen met was flashbacks naar het verleden van het forum.
Kijk bijvoorbeeld eens naar het forum in 2010
Dit is een screenshot van het forum op 30 juli 2010 met in totaal 4554 berichten in 957 onderwerpen. Echt snel gingen de berichten toen nog niet.

In januari 2013 was het al een heel ander verhaal, zoals je kunt zien op deze screenshot
En als je dan wat verder in de statistieken duikt zie je ook dat Bigdog inmiddels een hyperactief forumlid is geworden. Hij is het lid met de meeste berichten, 5347 om precies te zijn!

Januari 2013 heeft voor mij ook een hele andere herinnering aan het forum. Op 9 januari 2013 ontvingen wij het bericht dat Paul Snijders overleden is...

Rond deze tijd heb ik ook afscheid genomen van mijn laatste Volvo: een S80 D3 uit 2012 en ben ik eens gaan kijken bij andere merken. Daarnaast heb ik in oktober 2012 een redelijk groot bedrijf overgenomen en echt tijd voor het forum was er niet meer!

Maar die hyperactieve Twentse Bigdog bleef maar doorgaan met die berichten en in februari 2015 had hij al 23.302 berichten geplaatst! Kijk maar eens, dan kan je meteen het tweede design van het forum zien!

Hiermee was dus ook een nieuw tijdperk aangebroken voor het forum, het forum groeide zo snel uit zijn voegen dat er moderators nodig waren! Gelukkig konden we wat mensen vinden die er veel energie en tijd in konden steken: Hans en Martijn.

In de loop der tijd zijn er drie moderators bijgekomen: Folke, Pieter en Richard.

En dat is de kracht van het forum, het is zowel voor de leden als door de leden, een gezellig forum waar een hoop kan zolang het met respect is en waar iedereen dezelfde liefde deelt: zijn Volvo!

Ik wil dus ook iedereen, maar vooral de moderators bedanken voor hun geweldige inzet om het forum bij te houden, de meetings te organiseren en vooral het verbindende element te zijn in deze geweldige groep mensen!

Ik hoop dat de moderators hieronder ook nog een stukje willen schrijven over hun ervaringen met het forum!

Bedankt voor de gezellige 10 jaren, op naar de volgende 10!


Alles Lezen | Antwoorden (33)
door folke3 - 19.09.2018 - 22:47
Interview met de forum sponsoren: GS Powerflush

In het kader van interviews met onze forumsponsoren, dit maal het woord aan Gery Slot.De drijvende kracht achter GS Powerflush. Gepokt en gemazeld in de motorfietswereld tussen mannen als Boet van Dulmen, Wil Hartog, maar ook Kevin Schwantz en Graziano Rossi (ja de vader van….) en verbonden aan White Power (motorfiets vering en demping). In die hoedanigheid aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van de “upside-down” voorvork van motorfietsen, trok Gery al snel van circuit naar circuit en nam soms wel eens een oudere Volvo mee naar huis, om de daarin liggende automaatbak van nieuwe olie te voorzien en die auto daarmee als herboren een nieuw leven te gunnen. In contacten met een Duitse ondernemer die stuurbekrachtigingen reviseerde door middelen van spoelen, ontstond ruim 7 jaar geleden het idee datzelfde proces in versnellingsbakken uit te voeren.
In samenwerking met de Kroon-olie verkooporganisatie werd het procedé geoptimaliseerd, waaraan Gery de naam “Powerflush” gaf. De eerste machines die dit procedé mogelijk maakten werden in eigen beheer en bij MMTS (Oldenzaal) en TPR (Ter Aar) geëxploiteerd. Hieruit werden de ervaringen opgedaan en verbeterd, zodanig dat ook de Kroon-olie organisatie belangstelling kreeg en machines ging kopen en exploiteren. Inmiddels zijn door GSPowerflush in Nederland bijna 650 machines gemaakt en verkocht aan o.a. 20 grotere Volvodealer-bedrijven, die na meerdere ervaringen meestal als termijn 60-80k kilometers voor een Powerflush hanteren, daar waar de fabrieksservice voorschrijft, dat de olie in de bak niet hoeft te worden vervangen. Op die manier het verschil makend tussen de betrokken Volvorijder die lang probleemloos met zijn auto wil rijden en datgene dat een leasemaatschappij eist, dat de exploitatiekosten gedurende de leasetermijn laag blijven. En daarmee de sores voor de 2e generatie gebruikers latend.
De machines worden steeds geoptimaliseerd en geperfectioneerd, zodanig dat nu ook de bakolie- en druk tijdens het proces kunnen worden gemeten. Aansluitstukken voor bijna alle automobielen leiden tot meer dan 55 verschillende aansluitmogelijkheden, waarmee de gehele markt van automaatbakken kan worden bediend. Omdat Gery steeds zelf ook flushes uitvoert (zo’n 750/jaar) ervaart hij direct waaraan behoefte is en wat de typische merkgebonden problemen kunnen zijn en hoe die op te lossen. BMW, Mercedes, Porsche, Renault, Peugeot, Citroen of Fiat, ze hebben allemaal geen geheimen meer als het over de transmissie gaat.
Ook tijdens meetings voert Gery vaak flushes uit voor aimabele prijzen, verschillende andere forumsponsoren hebben de kennis, ervaring en apparatuur voor het uitvoeren van een Powerflush meestal van de grote meester geleerd. De leden van ons forum zullen daar ook in de toekomst veel baat bij hebben. En om de leden van het forum daarvoor herkenbaar te maken; ook daarover is nagedacht en wordt mogelijk dit kalenderjaar nog geïmplementeerd.
GS Powerflush, Industrielaan 6A, 5405 AB, Uden
https://www.powerflush.nl


Alles Lezen | Antwoorden (11)
Top 5 Posters
 •   » Bigdog
        33524 Berichten
 •   » Martijn
        8841 Berichten
 •   » Walterj
        5218 Berichten
 •   » GRUNNS60
        4615 Berichten
 •   » volvo355
        4523 Berichten
Sponseren