T-mobile duo sim, wel bereik niet bellen

 
 
 
 
 
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Lelystad
Leeftijd: 29
Berichten: 21
Geregistreerd: 03 / 2015
Subject:

T-mobile duo sim, wel bereik niet bellen

 · 
Posted: 23.06.2015 - 21:02  ·  #1
Hallo.

Ik heb net een duo sim van T-mobile binnen gehad.
Deze heb ik geacctiveerd en werkt in mijn iphone 6 prima.
Nu de andere simkaart in mijn volvo s80 1999 (grote sim in kofferbak).
Ik kan nu in het menu alles doen alles instellen heb ook bereik en netwerk, nu kan ik alleen niet bellen of gebeld worden.
Nu schakel ik mijn telefoon uit voor dat ik het systeem in de auto aan zet.
Dit zou dan ok goed moeten zijn, helaas kan ik dus nu niets met mijn duo sim €39,- weg gegooid.
Weet iemand mischien wat nl 16 betekend als provider.
Iemand mischien een oplossing dit op te lossen, software update ofzo.
Of is het nu mischien beter om een prepaid kaart te halen, zo ja van welke provider.


Is het dan ook mogelijk bij geen gehoor van mijn iphone door te schakelen naar de volvo.
Supporting Member
Avatar
Geslacht: n/a
Locatie: Zeewolde
Berichten: 1184
Geregistreerd: 08 / 2013
Subject:

Re: T-mobile duo sim, wel bereik niet bellen

 · 
Posted: 23.06.2015 - 21:36  ·  #2
Balen. Wat ik van jaren terug weet is dat toen slechts 1 sim actief kan en zal zijn. Wanneer je je 2e sim kaart aan hebt staan dan werkt je andere sim kaart niet.
Denk dat dat je probleem wel eens zou kunnen zijn.

Gr. R.
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Lelystad
Leeftijd: 29
Berichten: 21
Geregistreerd: 03 / 2015
Subject:

Re: T-mobile duo sim, wel bereik niet bellen

 · 
Posted: 23.06.2015 - 21:47  ·  #3
Quote door yes996

Balen. Wat ik van jaren terug weet is dat toen slechts 1 sim actief kan en zal zijn. Wanneer je je 2e sim kaart aan hebt staan dan werkt je andere sim kaart niet.
Denk dat dat je probleem wel eens zou kunnen zijn.

Gr. R.


Ik doe doe ook steeds voordat ik de telefoon in de auto aan zet mijn telefoon helemaal uit.
Hierna doe ik pas de volvo telefoon uit.
Het zou hiet niet aan moeten liggen denk ik dan.
Ik probeer het anders morgen wel met een prepaid kaartje van KPN ofzo mischien dat die wel werkt.
Erelid en Moderator
Avatar
Geslacht:
Locatie: Voorschoten
Leeftijd: 40
Berichten: 3952
Geregistreerd: 07 / 2012
Subject:

Re: T-mobile duo sim, wel bereik niet bellen

 · 
Posted: 23.06.2015 - 22:09  ·  #4
Werkt T-mobile niet op 1900 MHZ en dat jou gsm alleen voor de oude 900 Mhz netwerken geschikt is?

Had ook zitten zoeken voor een duosim en bleek dat er bij Vodafone ook een batch met "nieuwe" simkaarten was waar de volvo niet mee overweg kon.

Ik weet niet waar je woont maar ik heb een S80 uit 2002 met nieuwere sim module.
anders kan je het in mijne proberen.
VolvoV70forum fan
Avatar
Geslacht:
Locatie: Down, way down south limburg
Berichten: 441
Geregistreerd: 07 / 2014
Subject:

Re: T-mobile duo sim, wel bereik niet bellen

 · 
Posted: 23.06.2015 - 23:09  ·  #5
Ik heb in mijn V ook een OEM telefoon ingebouwd zitten. Ook een duo-sim kaart, T-Mobile. Werkt zonder problemen. Schakel mijn handy zelfs niet uit. Bij instappen schakel ik de autofoon in, pin erin en gaan. Van de week een nieuwe duo-sim kaart gehad maar ook met de oude kaarten geen problemen.
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Lelystad
Leeftijd: 29
Berichten: 21
Geregistreerd: 03 / 2015
Subject:

Re: T-mobile duo sim, wel bereik niet bellen

 · 
Posted: 24.06.2015 - 08:59  ·  #6
Quote door Plein69

Werkt T-mobile niet op 1900 MHZ en dat jou gsm alleen voor de oude 900 Mhz netwerken geschikt is?

Had ook zitten zoeken voor een duosim en bleek dat er bij Vodafone ook een batch met "nieuwe" simkaarten was waar de volvo niet mee overweg kon.

Ik weet niet waar je woont maar ik heb een S80 uit 2002 met nieuwere sim module.
anders kan je het in mijne proberen.


Ik woon in Lelystad dat is dan wel een stukje rijden.
Weet iemand welke provider het goed doet op een 900 mhz.
En ik ga ook t-mobile dan ook wel even bellen en het probleem voorleggen.
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Lelystad
Leeftijd: 29
Berichten: 21
Geregistreerd: 03 / 2015
Subject:

Re: T-mobile duo sim, wel bereik niet bellen

 · 
Posted: 24.06.2015 - 09:21  ·  #7
Quote door Widebody

Ik heb in mijn V ook een OEM telefoon ingebouwd zitten. Ook een duo-sim kaart, T-Mobile. Werkt zonder problemen. Schakel mijn handy zelfs niet uit. Bij instappen schakel ik de autofoon in, pin erin en gaan. Van de week een nieuwe duo-sim kaart gehad maar ook met de oude kaarten geen problemen.


Welk systeem heb je dan in de volvo zitten, het oude of de nieuwe.
Erelid en Moderator
Avatar
Geslacht:
Locatie: Voorschoten
Leeftijd: 40
Berichten: 3952
Geregistreerd: 07 / 2012
Subject:

Re: T-mobile duo sim, wel bereik niet bellen

 · 
Posted: 24.06.2015 - 09:36  ·  #8
In ze eerste post schrijft hij grote sim in achterbak.
Dat is dus een 900mhz systeem wat alleen op kpn of vodafone werkt. En dan bij vodafone oude simkaarten.
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Lelystad
Leeftijd: 29
Berichten: 21
Geregistreerd: 03 / 2015
Subject:

Re: T-mobile duo sim, wel bereik niet bellen

 · 
Posted: 24.06.2015 - 10:10  ·  #9
Quote door Plein69

In ze eerste post schrijft hij grote sim in achterbak.
Dat is dus een 900mhz systeem wat alleen op kpn of vodafone werkt. En dan bij vodafone oude simkaarten.


Als dat het is wordt het dus een prepaid simkaart van KPN en dan maar hopen dat ik het geld van de duo sim terug krijg.

Dan ga ik het maar proberen met een KPN simkaart.
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Lelystad
Leeftijd: 29
Berichten: 21
Geregistreerd: 03 / 2015
Subject:

Re: T-mobile duo sim, wel bereik niet bellen

 · 
Posted: 24.06.2015 - 23:57  ·  #10
Ik heb nu een aldi prepaid in mij 1999 s80 zitten dit werkt perfect.
Nu alleen nog uitvinden dat ik nummer door kan schakelen naar de volvo als ik niet opneem op mij mijn telefoon.
Iemand een idee hoe dat werkt met een iPhone 6
Supporting Member
Avatar
Geslacht:
Locatie: Amsterdam
Leeftijd: 51
Berichten: 73
Geregistreerd: 02 / 2016
Subject:

Re: T-mobile duo sim, wel bereik niet bellen

 · 
Posted: 22.02.2016 - 11:00  ·  #11
Beetje mosterd naar de maaltijd wellicht .... NL16 had ik ooit als provider dat was in 1999 Ben. Later overgenomen door T-mobile.

Doorschakelen naar een ander nummer is *21*telefoonnummer#
Uitschakelen doorschakelen is #21#
VolvoV70forum fan
Avatar
Geslacht: n/a
Locatie: Aalten
Leeftijd: 26
Berichten: 334
Geregistreerd: 09 / 2015
Subject:

Re: T-mobile duo sim, wel bereik niet bellen

 · 
Posted: 22.02.2016 - 11:49  ·  #12
Ik heb een KPN duo sim (heb er trouwens niks voor betaald moest toch mijn contract verlengen dus vroeg gelijk of ik een kaartje erbij kon krijgen anders ging ik wel ergens anders naar opzoek) in mijn 2002 s60 werkt ook perfect, ik zet de telefoon ook niet uit als het goed is gaat een telefoon gesprek naar de telefoon die als laatste verbinding heeft gemaakt dus als je de auto aanzet en je gebruikt daarna je mobiel niet meer dan gaat het telefoongesprek altijd naar de auto telefoon. :thumb:
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Zeist
Leeftijd: 34
Berichten: 110
Geregistreerd: 10 / 2015
Subject:

Re: T-mobile duo sim, wel bereik niet bellen

 · 
Posted: 22.02.2016 - 11:55  ·  #13
Heb je dan nog internet op de telefoon?
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Ede
Leeftijd: 32
Berichten: 76
Geregistreerd: 11 / 2015
Subject:

Re: T-mobile duo sim, wel bereik niet bellen

 · 
Posted: 14.03.2016 - 21:45  ·  #14
Ik heb ook duo sim van t mobile, en werkt gewoon goed. Enige vreemde is dat ie als netwerk Ben NL pakt, dat is weliswaar een dochter-provider, maar vraag me toch af hoe dat kan. Omdat t mobile zelf niet op 1900mhz zit?
Supporting Member
Avatar
Geslacht:
Locatie: Noord Brabant
Berichten: 1425
Geregistreerd: 11 / 2015
Subject:

Re: T-mobile duo sim, wel bereik niet bellen

 · 
Posted: 15.03.2016 - 08:14  ·  #15
Ik vermoed dat het meer te maken heeft met het feit dat T-Mobile Nederland nog niet bestond toen jouw auto gebouwd werd.

De netwerknaam komt uit de telefoonunit, en niet via de simkaart of het netwerk.
 
Selected quotes for multi-quoting:   0