Audi A7 volgens Volvo: Concept You

 
 
 
 
 
me
Administrator
Avatar
Geslacht:
Locatie: Gelderland
Leeftijd: 38
Homepage: volvov70forum.com
Berichten: 625
Geregistreerd: 10 / 2008
Subject:

Audi A7 volgens Volvo: Concept You

 · 
Posted: 02.10.2011 - 20:53  ·  #1
13 september 2011 | 10:00 | Tekst: Roland Tameling | Bron: Autoweek.nl

Omdat Volvo tegenwoordig onder Chinese vlag vaart, oefent het van oorsprong Zweedse merk voor de tweede maal op een grote, luxueuze auto. Na de Concept Universe die we eerder in Sjanghai zagen, staat op de IAA in Frankfurt deze Concept You. Dit is een grote sedan met een – jawel – coupéachtige daklijn die het, aan zijn uiterlijk te zien, onder andere moet gaan opnemen tegen de Audi’s A7 van deze wereld.


Volvo zegt dat de Concept You zich vooral onderscheidt door z’n interieur, dat plaats biedt aan vier inzittenden. Daar valt dan ook op dat de meeste knoppen zijn vervangen door aanraakschermen, helemaal in de huidige trend van smartphones en -pads. Volgens hoofdontwerper Peter Horbury zorgt het gebruik van die schermen er voor dat het interieur extra fris en overzichtelijk is. Naast een digitaal instrumentarium is er een head-up display, een aanraakscherm in de middenconsole én een scherm tussen de twee achterstoelen. De bestuurder kan bovendien zelf bepalen welke informatie op welk scherm te zien is. Alsof dat nog niet hightech genoeg is, bevatten de spaken van het stuurwiel ook nog eens touch screens. Opmerkelijk genoeg blijft het scherm in de middenconsole in de slaapstand tot de bestuurder er naar kijkt; een infraroodcamera registreert de blikken van de bestuurder en past de activiteit van de schermen daarop aan.

Hoogwaardiger
Volvo zegt zich in de toekomst meer te willen richten op hoogwaardige technologieën en hoogstaande luxe. In het kader daarvan is er een uniek geluidssysteem van Alpine, met een technologie die we tot op heden nog niet kennen uit serieproducten. Het systeem maakt gebruik van een zogenoemde FreshAir-subwoofer, die op één of andere manier (hoe precies vermeldt Volvo nog niet) de lucht buiten de auto gebruikt om een ‘unieke luisterervaring’ te bieden. We zijn benieuwd!

Om zich te onderscheiden van de andere luxemerken, gaat Volvo naar eigen zeggen meer inzetten op het gebruik van luxueuze materialen. Zo rept het merk in het persbericht over ecologisch suède, exclusieve Italiaanse stoffen en met de hand getufte tapijten. Klinkt allemaal heel fraai, maar vooralsnog is het nog maar afwachten of en wát we van dit alles gaan terugzien in productieversies van toekomstige grote Volvo’s.
 
Selected quotes for multi-quoting:   0