Deurvanger

 
 
 
 
 
remcom
Forumlid.
Avatar
Geslacht: n/a
Berichten: 3
Geregistreerd: 08 / 2014
Subject:

Deurvanger

 · 
Posted: 30.08.2014 - 15:23  ·  #1
Hallo allemaal,

Ik heb op mijn V70 classic van ' 97 een probleempje met een nogal naar krakend/piepend geluid van de bestuurdersportier. Na inspectie en wat onderzoek dacht ik dat het probleem een weigerend rolletje van de deurvanger was. Gisteravond heb ik de deurvanger vervangen echter blijft het krakende geluid aanwezig.

Na goed voelen en kijken kwam ik tot de conclusie dat het gedeelte dat in de carrosserie zit de veroorzaker van het probleem is. Hij blijft een bepaald punt hangen waardoor je een krakend/klappend geluid krijgt. Weet iemand of dit te vervangen/ te repareren is en zo ja hoe?

Alvast bedankt voor jullie hulp.
OttoV
VolvoV70forum core member
Avatar
Geslacht:
Locatie: Dubbeldam
Leeftijd: 37
Berichten: 1759
Geregistreerd: 11 / 2012
Subject:

Re: Deurvanger

 · 
Posted: 30.08.2014 - 15:52  ·  #2
Bij onze 306 bleek de deurvanger van het kofferdeksel te ver naar buiten te staan, waardoor de klep niet goed strak in het rubber getrokken zat en rammelde. Schroeven oplossen, deurhaak een paar mm verder naar achteren en het probleem was opgelost. (na lang zoeken, proberen, verzinnen...)

Edit: laat maar, volgens mij bedoel je wat anders... >_<
Regentesse
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Den Haag
Leeftijd: 49
Berichten: 11
Geregistreerd: 05 / 2014
Subject:

Re: Deurvanger

 · 
Posted: 30.08.2014 - 17:33  ·  #3
Heb bij mijn 850 ('93) hetzelfde probleem gehad bij het bestuurderportier. Het was alleen niet echt kraken als wel een echt knak/krak. Oplossing was dat er 'iets' opnieuw gelast moest worden. Dat heb ik laten doen in Hazerswoude bij een volvo specialist (geen dealer) meen dat het 135 euro was ofzo. Maar daarna nooit meer last van gehad. Het was (bij mij) geen kwestie van iets invetten dus.
MVG Siep
remcom
Forumlid.
Avatar
Geslacht: n/a
Berichten: 3
Geregistreerd: 08 / 2014
Subject:

Re: Deurvanger

 · 
Posted: 31.08.2014 - 15:48  ·  #4
Bedankt voor jullie reacties. Het is inderdaad een knak knak geluid. Ik weet dat ik het gedeelte in de carrosserie moet vastzetten/vervangen. Mijn vraag is of iemand weet hoe ik hierbij kom (vanaf buiten door de deur te verwijderen of van binnenuit). Daarnaast wil ik graag weten of iemand een vergelijkbare vervanging/reparatie heeft gedaan.

Alvast bedankt.
martijnf
Forumlid.
Avatar
Geslacht: n/a
Berichten: 37
Geregistreerd: 04 / 2014
Subject:

Re: Deurvanger

 · 
Posted: 31.08.2014 - 17:51  ·  #5
hoi,

heb een 99-er classic en zelfde probleem. De deurvanger houder aan de carrosserie zit gepuntlast. Door de jaren heen, is dit een zwak stuk geworden en is rondom de beide puntlassen gaan scheuren. Bij mij een knakkend geluid telkens. Deur even verwijderd en de houder opnieuw laten aanlassen. Deze zit nu zeer goed vast en zal de auto wel overleven denk ik. Je ziet het niet gelijk waar die gescheurd is namelijk. Het zit achter de houder. Schuif het stofrubber maar een aan de kant. Er achter, dus aan de kant van het spatbord zie je waarschijnlijk wel de scheurtjes zitten.

Draai niet de bouten van de scharnieren eruit om je deur te verwijderen. Er zit een klein borgmoertje in, wanneer je die verwijderd dan is het deur optillen en eruit. Zoals ook je woonkamerdeuren. De stekker met electronica zit ook geborgt met een kleine torx. Die eruit draaien en de losdraaien. De deurvanger zit ook met 1 torx vast

Na het verwijderen van de deur kun je er goed bijkomen hoor. Even met een stalen dremelkopje lak weghalen. Om de vanger goed tegen de carrosserie te kunnen drukken heb ik een bout in de houder gedraaid en vervolgens met een bandenlepel ertussen om als een wig het plaatgedeelte van de houder aan te trekken, tegen het metaal te drukken. Een 2e persoon heeft toen de las gelegd.

succes ermee
 
Selected quotes for multi-quoting:   0