Digital key

 
 
 
 
 
folke3
Veteraan
Avatar
Geslacht:
Locatie: Oosterhout
Leeftijd: 75
Berichten: 3661
Geregistreerd: 04 / 2013
Subject:

Digital key

 · 
Posted: 21.02.2016 - 00:27  ·  #1
De autosleutel. Je trouwe metgezel. Hij prikt altijd in je zak, is soms zoek in je tas en ligt dikwijls stoer op de bar. Maar hij gaat verdwijnen. En Volvo neemt daarin het voortouw. Zijn vervanger? De smartphone.

Al decennialang is het een gewoonte de auto te ontgrendelen en te starten met een fysieke sleutel. Vrijwel het enige dat daar in al die jaren in is veranderd is dat de sleutel in je zat kon blijven zitten. Volvo gaat echter een flinke stap verder. Als eerste autofabrikant ter wereld gaan ze auto's zónder fysieke sleutels leveren.

Een app op je smartphone neemt de functie van de sleutel over. Uiteraard kun je de auto ver-/ontgrendelen, starten alsook de kofferklep van afstand openen. Maar er is meer!

Digitale sleutel doorsturen
De technologie maakt het eveneens mogelijk om meerdere digitale sleutels in één app op te slaan. Rij je naast je S90 ook een C70 voor het weekend dan kun je beide sleutels in je telefoon opslaan. En wil je je zoon of dochter de auto uitlenen dan stuur je simpelweg de digitale sleutel door.

Auto huren via de app
Nog een stap verder gaat Volvo door de app ook de mogelijkheid te geven om een huurauto te boeken en te betalen, om direct daarna de betreffende digitale sleutel afgeleverd te krijgen op je smartphone. Bij aankomst op de bestemming kan de bestuurder de auto via GPS lokaliseren, ontgrendelen en ermee wegrijden. Frustraties door lange wachtrijen op vliegvelden of treinstations zijn daarmee verleden tijd.

Geleidelijke invoer
In Zweden wordt vanaf dit voorjaar intensief getest met de smartphone als autosleutel. Naar verwachting wordt vanaf 2017 de digitale autosleutel uitgerold op een beperkt aantal Volvo-modellen. We zijn benieuwd wat Volvo in de tussentijd bedenkt op het probleem dat de accu van je telefoon nogal eens leeg is...

You must be logged in or your permissions are to low to see this Attachment(s).
yes996
VolvoV70forum core member
Avatar
Geslacht: n/a
Locatie: Zeewolde
Berichten: 1425
Geregistreerd: 08 / 2013
Subject:

Re: Digital key

 · 
Posted: 21.02.2016 - 10:11  ·  #2
Aaa, daar zullen de autodieven ook blij mee zijn. Ze doen nu al goede zaken met verschillende merken.
Volvo zal daar ongetwijfeld ook bij gaan komen. Alles wat met Wifi en Bluetooth werkt zal door hackers gekraakt kunnen en ook gaan worden.
Setjes om deze auto's te hacken zijn in China al geruime tijd te bestellen. Zal alleen maar erger gaan worden.
Dat is ook de reden dat ik optie geen sleutelloos gebeuren op mijn auto heb besteld indertijd.
 
Selected quotes for multi-quoting:   0