motor uitval tijdens tijden

 
 
 
 
 
vlovlo
 
Avatar
 
Subject:

motor uitval tijdens tijden

 · 
Posted: 31.08.2012 - 23:44  ·  #1
hallo

ik ben nieuw op dit forum en eigenlijk hier terechtgekomen vanwege een probleem wat deze week is begonnen.
Ik heb mijn eerste Volvo V70 2.0D uit 2009 (model 2010) gekocht in Mei dit jaar met 49000 op de tellen. Nu 55000. Mijn vorige auto was een Ford Mondeo 2.0D TDCI uit 2002 met veel problemen. Ik wilde een betrouwbare auto waarmee ik en mijn gezin veilig lange afstanden kunnen rijden. Op mijn Volvo zit nog VolvoSelekt garantie.

Probleem is als volgt: tijdens het rijden (verschillende snelheden en omstandigheden) houdt de motor ineens even in en valt na een paar (honderd) meter ineens uit en tegelijkertijd verschijnt op het display de melding "geen oliedruk, zet motor zsm af" (o.i.d.). Er staat een tweede melding: "Laadsysteem fout, service spoed".
Motor is al uit dus uitzetten niet meer nodig. De eerste keer dat dit gebeurde stond er al een melding op het scherm "roetfilter vol, zie instructieboekje". Deze melding is sindsdien niet meer terug gekomen.
Probleem begon afgelopen maandag. Na systeem uitgezet te hebben kan ik gewoon starten en verder rijden. Volvo garage gebeld, die kunnen pas volgende week woensdag ernaar kijken. Ik heb volgende week vrijdag het plan om op vakantie te gaan met de auto en wil liever niet dit op de snelweg in Duitsland meemaken. Ik rij er in de tussentijd gewoon mee door.
Vandaag (vrijdag avond) heb ik twee keer in korte tijd dit euvel gehad. Werd me te gortig dus Volvo Assistance/ANWB erbij gehaald. Met escorte naar huis gereden (was 10km van huis af) en daar samen gekeken.
Computer uitgelezen, foutmelding op luchtklep en een "onbekende fout" (zit toch geen windows op de auto?). Meldingen zijn gewist.
ANWB man heeft er even in gereden maar er gebeurde niks. Bij het afzetten van de motor hoor je (volgens hem) de luchtklep sluiten. Dit duurt een seconde of 2, 3. Beste inschatting/verklaring die ANWB kon geven was dat de luchtklep tijdens het rijden sluit/dichtvalt (iets in combinatie met regeneratie) en dat daardoor de motor uitvalt.

Ik ben geen autotechneut maar wel techneut. Heb zitten googlen op problemen met luchtklep in de V70 maar kom niks over luchtkleppen tegen (alleen luchtklep Climate Control maar lijkt me een andere klep). Problemen over motor uitval kom je tegen op verschillende fora maar in oudere modellen.
Kent iemand dit probleem?

Ik ben behoorlijk paranoide geworden na mijn vorige auto. Heb ik vaak bij de Ford garage moeten brengen en kreeg elke keer te horen dat ik een uniek probleem had. "Doet ie anders nooit, hoor".
Ben een beetje bezorgd dat ik dit weer te horen ga krijgen of dat er geen probleem te vinden is omdat de meldingen zijn gewist.

Zou graag wat ervaringen willen horen zodat ik beter voorbereid met de Volvo garage in gesprek kan gaan.

Alvast dank voor iedere geboden advies/hulp.
vlovlo
 
Avatar
 
Subject:

Re: motor uitval tijdens tijden

 · 
Posted: 18.09.2012 - 21:48  ·  #2
korte update: Garage heeft de luchtinlaatklep vervangen en de afgelopen 2000 km geen problemen meer gehad.
Bigdog
Administrator
Avatar
Geslacht:
Locatie: De glimlach van Twente
Homepage: volvov70forum.com
Berichten: 39717
Geregistreerd: 07 / 2009
Subject:

Re: motor uitval tijdens tijden

 · 
Posted: 18.09.2012 - 22:10  ·  #3
Klinkt alsof ze het probleem hebben gevonden.
Succes voor de toekomst.
 
Selected quotes for multi-quoting:   0