Rammel in linker buitenspiegel - [+ oplossing!]

 
 
 
 
 
Fiscaal
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Soest
Leeftijd: 53
Berichten: 64
Geregistreerd: 11 / 2012
Subject:

Rammel in linker buitenspiegel - [+ oplossing!]

 · 
Posted: 16.11.2012 - 23:07  ·  #1
Onze Volvo V70 XC heeft electrisch inklapbare buitenspiegels en dat zijn dan de V70 buitenspiegels. In de spiegel zit iets los (bij het dichtslaan van de deur hoor je het rammelen) en het lampje onder de spiegel (die je met het gele knopje op de afstandbediening kunt activeren) doet het niet.

Heeft iemand een idee hoe ik het lampje kan verwisselen en hoe ik de buitenspiegel los kan krijgen? Ik las bij een S60 dat je het spiegelglas eruit kunt wippen, maar dat vind ik een beetje eng....
Dr.Dream
VolvoV70forum core member
Avatar
Geslacht:
Locatie: Übach-Palenberg (Scherpenseel)
Leeftijd: 42
Berichten: 1312
Geregistreerd: 10 / 2012
Subject:

Re: Linker buitenspiegel rammelt

 · 
Posted: 18.11.2012 - 21:13  ·  #2
Quote door Fiscaal

Dankjewel. Er zal toch wel eens iemand zelf de buitenspiegel opengemaakt hebben? Anders op zich ook een goed teken dat dit blijkbaar niet vaak kapot gaat. Het leek mij wel een prima/leuk klusje om zelf te doen. Weet iemand een goede specialist in de omgeving Soest/Hilversum/Amersfoort?

Je kunt met een kunststof spatel (die gele van de Bisonkit e.d.) het huis van de spiegel aan de niet spiegelzijde in de naad omhoog schuiven en zo de hele spiegel blootleggen.
Het glas er uit wippen lijkt mij niet de beste methode.
Ik dacht dat daar nog een schroefje tussen zit in de kogelkopdraaier?
Fiscaal
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Soest
Leeftijd: 53
Berichten: 64
Geregistreerd: 11 / 2012
Subject:

Re: Linker buitenspiegel rammelt

 · 
Posted: 28.11.2012 - 19:19  ·  #3
Vanmiddag ben ik bij de dealer geweest (Serva in Soest, overigens zeer tevreden over, fantastische service, ze hebben meteen de kentekenplat sticker al verdiend!).
De rammel bleek los lampje van de approach verlichting onder de buitenspiegel te zijn. Het vervangen is inderdaad het makkelijkst door eerst het spiegelglas eraf te halen. Dit moet je voorzichtig van de houder afwippen. De spiegel zit om de houder heengeklempt. Daarna druk je het approach lampje naar beneden en kun je het vervangen. Hieronder foto's van het verloop en wellicht heeft iemand hier wat aan als het bij hem speelt.
You must be logged in or your permissions are to low to see this Attachment(s).
 
Selected quotes for multi-quoting:   0