Volvo V70 (2007-2016) - occasion video & aankoopadvies

 
 
 
 
 
Volvo_V70
VolvoV70forum core member
Avatar
Geslacht:
Locatie: Noord-Groningen
Leeftijd: 29
Berichten: 1384
Geregistreerd: 07 / 2011
Subject:

Volvo V70 (2007-2016) - occasion video & aankoopadvies

 · 
Posted: 10.03.2016 - 18:11  ·  #1
bron

Volvo V70 (2007-2016) - occasion video & aankoopadvies


Praktisch, veilig, degelijk en bijzonder geliefd. Daarmee vatten we de Volvo V70 het makkelijkst samen.

Na een lange dienst van 9 jaar wordt de V70 dit jaar afgelost door de V90. Dat Volvo zo lang met het model kon doen, kwam door twee grotere facelifts in 2011 en 2013 en diverse kleiner updates tussendoor. Het lijstje met motoren is ook indrukwekkend lang, zodat het altijd weer goed zoeken is welke versie je als occasion koper exact voor je hebt.

De V70 blinkt uit comfort, veiligheid en ruimte, maar is niet de meest scherp sturende in zijn klasse. Wel was er een offroad broertje in de vorm van de XC70 die 6 cm hoger op de wielen staat en voorzien is van een wat ruiger uiterlijk. Als je verwacht dat de

Aanbod occasions
Ondanks de hogere prijsklasse is het aanbod bijzonder ruim, op Marktplaats staan van deze generatie V70 meer dan 700 exemplaren te koop en van de XC70 nog eens ruim 150. Diesels zijn in de meerderheid en automatische versnellingsbakken ook. Als je het niet erg vindt om een auto met enkele tonnen op de teller te kopen, kan je al slagen vanaf 7.000 euro.

Pluspunten

Comfort, ruimte
Imago
Degelijkheid
Goede stoelen
Uitmuntende veiligheid

Aandachtspunten

Variabele kleptiming bij diesels vervuilt; is schoon te maken. Motor produceert dan een hoog kloppend geluid en mist trekkracht.
Elektrische ramen weigeren dienst.
Kapotte injectoren D5, motor loopt dan op vier cilinders.
Bedrading nokkenassensor D5.
Niet de meest moderne automaten (op laatste bouwjaren na).
Automaten willen wel eens hakerig gaan schakelen – spoelen kan soelaas bieden.
Carterontluchting van de vijfcilinder benzinemotoren is soms problematisch. Er is een nieuwere versie van het oliefilterhuis voor. De oude is herkenbaar aan een geribbelde slang, deze gaat stuk. Doorrijden met een fluittoon betekent dat de motorontluchting via de krukaslagers plaatsvindt, wat uiteindelijk zal zorgen voor een kapotte motor.
Bij alle diesels (maar vooral oudere viercilinders) kan bij het regenereren van het roetfilter brandstof in de olie komen, waardoor het peil tot boven het maximum kan stijgen. Zowel service-interval voor het roetfilter als olie moet strak aangehouden worden.

Zoek de V70 of een andere auto op Marktplaats.nl

 
Selected quotes for multi-quoting:   0