volvo v70 diesel kopen tot welke kilometerstand raadzaam

 
 
 
 
 
edwin66
 
Avatar
 
Subject:

volvo v70 diesel kopen tot welke kilometerstand raadzaam

 · 
Posted: 10.06.2012 - 10:41  ·  #1
Goedendag forum-leden,
ik heb nog geen volvo maar wil er wel graag 1.
Namelijk een v70, vanwege de veiligheid en ruimte.

Tot welke kilometerstand is het raadzaam een v70 diesel (bj 2001-2004) te kopen? Hoe de vorige gebruikers met de auto zijn omgegaan weet je natuurlijk nooit. Maar als je een auto koopt met 3 ton op de teller, 20.000 km per jaar rijdt, kan je met een v70 diesel dan nog wel een paar jaar voort?

alvast dank voor adviezen,
Edwin
Bigdog
Administrator
Avatar
Geslacht:
Locatie: De glimlach van Twente
Homepage: volvov70forum.com
Berichten: 39714
Geregistreerd: 07 / 2009
Subject:

Re: volvo v70 diesel kopen tot welke kilometerstand raadzaam

 · 
Posted: 10.06.2012 - 10:56  ·  #2
Quote door edwin66

Goedendag forum-leden,
ik heb nog geen volvo maar wil er wel graag 1.
Namelijk een v70, vanwege de veiligheid en ruimte.

Tot welke kilometerstand is het raadzaam een v70 diesel (bj 2001-2004) te kopen? Hoe de vorige gebruikers met de auto zijn omgegaan weet je natuurlijk nooit. Maar als je een auto koopt met 3 ton op de teller, 20.000 km per jaar rijdt, kan je met een v70 diesel dan nog wel een paar jaar voort?

alvast dank voor adviezen,
Edwin


Hallo Edwin,

Welkom op het forum.
Grappig, veiligheid heeft ook bij mij de doorslag gegeven.
Uiteraard zijn er nog tal van redenen te bedenken om voor een Volvo te gaan, maar dit is wel een sterke !
Kilometerstanden zeggen wel iets, maar niet alles.
Op het onderhoudsverleden zou ik zeker goed letten, dit kan namelijk een hoop narigheid voorkomen.
Bij een proefrit kun je ook al vrij veel naar boven krijgen ( ,tenminste, als je weet hoe een volvo loopt als hij in goede staat is ).
Voor de zekerheid kun je nog een aankoopkeuring laten doen bij de dealer of specialist.
Mocht hij bij een van deze in onderhoud zijn geweest, dan zou je deze ook nog kunnen contacteren.
Je kunt hier ook nog wel het e.e.a. vinden middels de zoekfunctie.
Ik wens je alvast veel succes met de zoektocht en zie de foto's van je komende aanschaf tegemoet. ;-)
marcel56
VolvoV70forum member
Avatar
Geslacht:
Locatie: Eefde
Leeftijd: 48
Berichten: 541
Geregistreerd: 07 / 2011
Subject:

Re: volvo v70 diesel kopen tot welke kilometerstand raadzaam

 · 
Posted: 10.06.2012 - 11:24  ·  #3
Ik heb zelf een v70 gekocht met 3 ton op te klok. Wat ik heb gedaan:

- Kijk naar de goede garages (vaak in een dorp, Bovag / kleinschalig).
- Of Particulier kan ook: kijk goed naar de omschrijving, dan kun je wel nagaan of het iemand is die zijn of haar Volvo heeft gekoesterd
- Kijk bij particulier op marktplaats ook naar 'alle advertenties'. Als er nog 4 auto's op staan is het een handelaar..
- Kijk vooral naar de onderhoudshistorie, km stand is van ondergeschikt belang.
- Als je een mooie ziet: doe bij je eigen garage of bij een Volvo dealer in de buurt een aankoopkeuring. Kost je een uur arbeidsloon, maar die mannen weten wel waar de zwakke punten zijn. Vaak krijg je een rapport met mogelijke kosten. Goed voor de onderhandelingspositie en om een goed inschatting te maken van kosten.

Houdt budget over om wat onderhoudskosten aan het begin op te vangen.
Benontwerper
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Haarlem
Leeftijd: 46
Berichten: 43
Geregistreerd: 09 / 2011
Subject:

volvo v70 diesel kopen tot welke kilometerstand raadzaam

 · 
Posted: 10.06.2012 - 12:21  ·  #4
Hoi Edwin,

Zelf kocht ik 8 mnd geleden een V70 D5 over van een vriend die zijn auto zeer goed behandelde.
Er stond toen bijna 400.000 km op de teller! Maar in principe zegt dat niet zo heel veel.
Het waren vooral snelwegkm's en altijd rustig warmgereden. Altijd netjes alle beurten gehad. Staat nu 432.000 km op en rijdt serieus nog als nieuw!
Ik heb een aankoopkeuring laten doen en dat zag er allemaal goed uit. Echter de schijfremmen en remblokken hadden ze over het hoofd gezien (bij de dealer nota bene) dus dat was een onverwachte uitgave van ± 700,- Daarnaast krijg je na zoveel km's gewoonweg 'last' van slijtage. Die kosten kúnnen hoog oplopen. Zelf had ik bijvoorbeeld reparaties aan dingen waarvan je niet verwacht dat ze kapot gaat, tankklepmotortje, 'lekke' koplamp en storingen in het elek. circuit. Echter een zeer goede garage gevonden, dus nu weer pico bello in orde!
Maar houd rekening met extra onderhoudskosten als de km stand wat hoger is.

Een complete onderhoudshistorie zegt uiteindelijk niets over het rijgedrag van de vorige eigenaar. Je weet dus nooit hoe er met de auto gereden is. Dus als je een vaste garage hebt laat hem dan zéker keuren en zoek mensen die desnoods met je meegaan om de auto te bekijken en te beluisteren. Wees kritsch naar 'rammels' en 'tikgeluiden'.

De mijne gaat na de zomer in de verkoop vanwege aanschaf C30/V50 benzine. Dus mocht je nog zo lang kunnen wachten ;-)

Ik hoop dat je een goede V70 vindt en kijk uit naar de foto's!
Ruanna
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Arendonk
Leeftijd: 54
Homepage: honda80cc.nl
Berichten: 200
Geregistreerd: 05 / 2012
Subject:

Re: volvo v70 diesel kopen tot welke kilometerstand raadzaam

 · 
Posted: 10.06.2012 - 12:44  ·  #5
Mijn ervaringen met auto's heeft geleerd dat je beter auto kunt kopen met 300.000 snelweg Km dan 200.000 stadsgepriegel.
Onderhoud zegt indd niet alles over de rijstijl,toch valt uit onderhoudshistory wel af te lezen of de vorige berijder veel remblokken,banden,vering enz nodig gehad heeft.
Als dit stuk boven normale slijtage zit weet je dat er behoorlijk mee gekart is.

Aankoopkeuringen ANWB enz zijn best aan te bevelen.
toch zal niet iedereen hiermee instemmen omdat het behoorlijk duur is.
Beter is om dealer/garage te raadplegen waar hij in onderhoud geweest is.
Partikulier kopen,je ziet denk ik snel genoeg wie je voor je hebt...is ook kwestie van gevoel.

Heel veel suc6 met je zoektocht....en we kijken uit naar de foto's!!
baso
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Noord-Brabant
Leeftijd: 53
Berichten: 60
Geregistreerd: 02 / 2012
Subject:

Re: volvo v70 diesel kopen tot welke kilometerstand raadzaam

 · 
Posted: 15.06.2012 - 21:16  ·  #6
Hoi Edwin66,

Ikzelf heb enkele maanden geleden een 2006-D5-automaat gekocht met 244.000km op de teller (nu 251.000) en daar inmiddels redelijk wat kennis over opgedaan. Als je concreet een exemplaar op het oog hebt, even je lokale Volvo-dealer bellen. Er is een landelijke onderhoudsdatabase waarin deze op kenteken de onderhoudshistorie inclusief uitgevoerde fabrieksupdates kan nalezen voor je.

Wervelkleppen:
V70's diesel komen in een aantal typen/generaties. Jij zoekt 2001/2004. Dan heb je geloof ik de euro3 motor (zonder wervelklepsysteem) in 163pk- of 185pk-uitvoering. Iets schadelijker maar wat er niet op zit kan ook niet stuk. De wervelklepsystemen willen wel eens voor wat problemen zorgen. Zoek op dit forum voor foto's.

Kleppen:
Wat bij deze km-standen soms wil voorkomen is speling in de klepbediening (hydrolische stoters/tuimelaars); even googlen. Het is een slijtage-geval en als je hiermee blijft rijden, gaat het in de loop van de volgende tienduizenden kilometers steeds harder tikken en kan uiteindelijk tot een total loss-schade van het blok leiden omdat onderdelen in de kop losschieten en naar beneden in het blok vallen. Revisie kost bij Volvo zo'n € 1.800,- maar bij een lokale specialist 40-50% minder. Ik heb ook gelezen over stroeflopende klepstelen. Eenzelfde verhaal. Even googlen op (uit m'n hoofd): "tikkend geluid", "zuigend geluid", "volvo specialist".

Automaat:
Koop je een automaat, dan is het waarschijnlijk zo dat de bakolie nog nooit is vervangen. Iets wat in Nederland ook niet is voorgeschreven vanuit Volvo maar daardoor wel voor mankementjes (vervelend schakelbeeld) kan zorgen. Ik geloof dat de automaat-Volvo's in USA wel een onderhoudsinterval op de bak kennen, en terecht. Zoek op dit forum maar eens op "Powerflush" en/of "Gery Slot". Ik ben niet bekend met handbakproblemen.

Stuurhuis:
Volvo's met hogere kilometerstanden kunnen vreemd stuurgedrag vertonen. Dit kun je tijdens een proefrit goed constateren. In een klaverbladbocht van de ene snelweg naar de andere, een bocht van af- of toerit of andere lange bocht merk je bij het corrigeren van je bochtlijn een vreemd soort van tegenstuur. Net of er een smurf zetjes geeft aan je stuurwiel. De eerste keer dat ik het merkte, regende het. En ik dacht dat ik grip op de weg verloor. Erg vreemd. Je merkt het ook als je met draaiende motor stil staat, een (kwart)slag aan het stuur geeft en kracht houdt. Op dat punt speel je een beetje met het stuur en dan voel je dezelfde smurf die lijkt mee te helpen op een manier die je niet wilt. Er zijn posts op het forum die zeggen dat ook dat met een Powerflush is op te lossen maar ook berichten dat dit een niet reviseerbare slijtage aan het stuurhuis is. Remedie: stuurhuis vervangen (€€€).

Airco:
Bij mij in de straat staan verschillende Volvo's en ik klets wel eens wat. De condensor van de airco wil wel eens coroderen en gaan lekken, € 450,-. Als je de airco gebruikt met een laag koelvloeistofniveau, kun je je aircocompressor beschadigen. Een nog duurdere reparatie. Een slechte vulling merk je aan de koelcapaciteit van de airco (koude lucht) maar het valt niet mee om daarmee de stand van zaken nauwkeurig te beoordelen. Een lekkage is ook erg moeilijk vast te stellen, voor zover ik weet.

Wielophanging:
Soms meen ik een slagje te voelen in m'n stuur als ik bij een groen stoplicht van de rem ga (automaat) en gas geef om weg te rijden. Het lijkt alsof er wat speling zit in de voorwielophanging waardoor een wiel (overdreven gesteld) van de ene spelingpositie (rem) naar de andere (gas) floept. Ik merk niets aan het weggedrag.

Positief:
Tot slot wat positief nieuws want ondanks het voorgaande rijdt hij heerlijk en ben ik werkelijk zeer tevreden over de auto. Ik reed hiervoor een Passat TDI uit 2000 dus ik vind het verbruik van de D5 net wat te hoog (1:14) maar een handbak kan gemiddeld goed 1:16 halen. De stoelen zitten werkelijk fantastisch en de auto zoeft erg comfortabel voort, biedt veel luxe en,... hij rijdt gewoon heerlijk.

Misschien heb je gelezen over de volvoV70forum-dag op 18 augustus (lokatie nog onbekend). Als je zolang kunt wachten, kun je daar waarschijnlijk live met andere forummers praten.

Groet, Bas.
me
Administrator
Avatar
Geslacht:
Locatie: Gelderland
Leeftijd: 38
Homepage: volvov70forum.com
Berichten: 625
Geregistreerd: 10 / 2008
Subject:

Re: volvo v70 diesel kopen tot welke kilometerstand raadzaam

 · 
Posted: 15.06.2012 - 21:39  ·  #7
Mooie uitleg Bas,

Alleen niet overal de smurfen van de schuld geven he :lol:
 
Selected quotes for multi-quoting:   0