wielsloten

ff winterbanden vervangen

 
 
 
 
 
canecorsoeric
Forumlid.
Avatar
Geslacht: n/a
Berichten: 17
Geregistreerd: 03 / 2010
Subject:

wielsloten

 · 
Posted: 16.04.2010 - 16:45  ·  #1
Het werd weer tijd om de winterbanden eraf te laten halen . Heb op de wielen originele Volvo sloten zitten en die zaten dus muur vast :devil: . Houder om deze bouten los te draaien kapot ; stuk van afgebroken. Niet los te krijgen. Deze sloten zijn nl kei hard !!!! Is alles is geprobeerd door professioneel banden bedrijf . Kom er al jaren en dik te vreden . Is er nog iemand met een tip ??? Velgen zijn er onder tussen ook niet mooier op geworden ; opzoek naar passende velgen dus. Nou ja wordt er niet vrolijker van.

Ciao Eric
Folkert
 
Avatar
 
Subject:

Re: wielsloten

 · 
Posted: 16.04.2010 - 17:55  ·  #2
tja, ik had voor de winter het zelfde probleem. Goede raad is duur. Bij de dealert zeiden ze, dat ze de bouten konden uitboren, ca 2 uur werk per bout !! Gelukkig had een ander garagebedrijf een letterlijk passende oplossing. Neem een oude dop, niet 8, maar 16 kantig, (de maat weet ik niet meer). Deze kun je met een beetje beweld over de slotbout slaan. Vervolgens draai je de bout eenvoudig los. Grootste 'probleem' is vervolgens, om de bout uit de dop te krijgen. Zet hiervoor de dop in de bankschroef en gebruik een oude bout (rond 10 denk ik) om de slotbout uit de dop te slaan. Losdraaien van de slotbouten was bij mij uiteindelijk een fluitje van een cent, de slotbout uit de dop meppen was iets meer moeite.

Succes !!
martink
 
Avatar
 
Subject:

Re: wielsloten

 · 
Posted: 18.04.2010 - 19:22  ·  #3
Er zijn setjes tekoop die je om de slotbout heen draait waardoor de bout vast geklemt wordt en je ze zo lot kunt draaien. De bout is daarna wel kapot dus zul je een nieuw setje moeten halen.
canecorsoeric
Forumlid.
Avatar
Geslacht: n/a
Berichten: 17
Geregistreerd: 03 / 2010
Subject:

wielsloten

 · 
Posted: 19.04.2010 - 17:29  ·  #4
Nou dat werkte niet want de Mcgard is hier op berekend en dan verbrokkeld de kop van bout.Spreek ondertussen uit ervaring :'(
Diesel70
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Noord Nederland
Berichten: 19
Geregistreerd: 02 / 2009
Subject:

Re: wielsloten

 · 
Posted: 20.04.2010 - 09:35  ·  #5
Probeer de andere bouten eens extra vast te draaien.
Dit kan net genoeg ruimte opleveren om de spanning van de slotbout af te halen.

Dit is trouwens een bekende volvo kwaal.

Een andere oplossing is om een oude bout op de slotbout te lassen.
2 moeren er op draaien (tegen elkaar aan) en dan maar weer kracht zetten.

Succes,
Folkert
 
Avatar
 
Subject:

Re: wielsloten

 · 
Posted: 20.04.2010 - 18:59  ·  #6
Gezien mijn goede ervaring met het gebruik van een oude dop, zou ik dat proberen, evt in combinatie met het extra vast draaien van de overige bouten.
Volvomonteurtje
 
Avatar
 
Subject:

Re: wielsloten

 · 
Posted: 24.04.2010 - 18:00  ·  #7
ik heb er zat los gekregen door er goed hard op te slaan met een voorhamer dan deuken de bussen in de velg iets in .

en als het slot nog redelijk past kan je hem los draaien (bij volvo hebben ze een velgslotenset als hij niet goed past).

je kan ook nog alle bouten er met de hand in draaien en een stukje gaan rijden dan staat er extra spanning op de bout gedurende de rit en is hij vaak wel los te draaien .

in het uiterste geval moet je de slijptol pakken om de velg te demonteren .

gr bas
frans_v70
VolvoV70forum member
Avatar
Geslacht:
Locatie: Warnsveld
Leeftijd: 67
Homepage: pa5ca.com
Berichten: 535
Geregistreerd: 11 / 2009
Subject:

Re: wielsloten

 · 
Posted: 16.05.2010 - 19:06  ·  #8
Op aanraden van mijn banden man De Jonge Banden Zutphen de sloten niet meer in gebruik.. gelijk de orginele wielbouten gemonteerd.. dit probleem komt vaker voor, zijn advies.. er uit met de dingen.. maar dit is voor jou mosterd na de maaltijd...
Bij het oplassen van een draadeinden zal in veel gevalen je velgen er niet mooier op gaan maken. Bouten laten schrikken... dus met een stuk slagkoper en vuist hamer een paar ferme klappen op de kop geven.. daarna de truk met de 16 kant dop of de dop met linkse draad proberen..
Ik zie dat deze posting al wat ouder is.. ben benieuwd of je het hebt kunnen redden zonder velgen doorslijpen..
canecorsoeric
Forumlid.
Avatar
Geslacht: n/a
Berichten: 17
Geregistreerd: 03 / 2010
Subject:

Re: wielsloten

 · 
Posted: 28.05.2010 - 12:25  ·  #9
Uiteindelijk 1 wiel eraf gekregen en de andere 3 eraf gezaagd :'( ; 4 nieuwe velgen zonde sloten. Dure grap :(
mainframe
 
Avatar
 
Subject:

Re: wielsloten

 · 
Posted: 01.06.2010 - 14:45  ·  #10
Ik heb met exact hetzelfde probleem gezeten; ook McGard bouten waarbij het niet mogelijk is om een dop eroverheen te zetten omdat er een ronde vorm omheen zit die dit voorkomt. Zelfs de speciale doppen die in tegengestelde richting vastbijten zullen weinig uithalen. Ik heb er twee uitmoeten boren omdat de adapter gebroken was.

Wellicht een ander alternatief dan de velgen er af te zagen is het uitboren met een dremel en wat diamant boortjes. Ik heb hier (kost wat geduld en tijd) in de bout een vierkant geboord en daarin een pin geslagen. Vervolgens die pin met beleid eruit weten te keren zodat de bout los kwam.

Ook mijn ervaringen met velgen specialisten of auto dealers was dat deze hierniet aan beginnen zodra ze horen dat het een McGard is. Overigens heb ik 1 van mijn velgen wel moeten repareren omdat het proberen met andere methoden de velg behoorlijk had beschadigd.
 
Selected quotes for multi-quoting:   0