Automaat Revisie

hulp gevraagd

 
 
 
 
 
MarcS65
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Limbabwanezie, Heerlen
Leeftijd: 58
Berichten: 53
Geregistreerd: 07 / 2013
Subject:

Automaat Revisie

 · 
Posted: 09.06.2016 - 15:58  ·  #1
Hi mederoffelaars :thumb: ,
Hier een vraag/noodkreet van een liefhebber.
Ik heb hulp nodig :shame: . M'n automaat is ong. 2 jaar geleden al caravan trekkend verbrandt. Dankzij een voorgaande spoelbeurt bij onze vrienden van Powerflush, is ie echter niet aan gort. hoewel, het heeft wel schade opgeleverd. Sinds vorig jaar, na een hernieuwde powerflush, loopt het allemaal wel redelijk, maar hij blijft "bokken" wanneer de automaat terugschakelt van 4 naar 3. :wall:
Ik overweeg nu over te stappen naar een iets jongere V70 (2000-2004 2.4 t) ivm het aangename koppel bij lage toerentallen, en het grotere vermogen die caravan trekken zoveel gemakkelijker maken, maar dat kost een paar (veeeel) centen 🇳🇴 . OF op dit forum te vragen wie mij kan helpen mijn huidige bak te reviseren/repareren. Uiteraard tegen betaling, maar liefst wel door een vakman. Ik ben zelf behoorlijk technisch onderlegd (autotechniek MTS) maar heb EN niet de "means" EN niet de "middelen" om dat (alleen) te doen. :-/
Dus, wie is bereid en in de gelegenheid voor mij/met mij dit klusje te klaren, en wat kost da? (ik zou dit het liefst voor de aankomende zomervakantie gedaan hebben)
gegroet
MarcS65
Martijn
Veteraan
Avatar
Geslacht:
Locatie: Emmen, Drenthe
Leeftijd: 26
Homepage: mnijenkamp.nl
Berichten: 8853
Geregistreerd: 07 / 2013
Subject:

Re: Automaat Revisie

 · 
Posted: 09.06.2016 - 20:17  ·  #2
Marc,

Ik heb er zonder twijfel de kennis niet voor.
Weet je echter wel wat er precies vervangen dient te worden?

Mogelijk is het goed om bij 1 van onze sponsoren advies in te winnen?
GS Powerflush in Uden, - spoelt ook op locatie-.
Volvoservice/Tune in Elst.
TPR in Ter Aar.
MMTS in Oldenzaal.

Hoe dan ook, wens ik je veel succes en hoop dat iemand je helpen kan.
MarcS65
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Limbabwanezie, Heerlen
Leeftijd: 58
Berichten: 53
Geregistreerd: 07 / 2013
Subject:

Re: Automaat Revisie

 · 
Posted: 14.06.2016 - 13:26  ·  #3
He martijn,
dank voor je reactie. tenminste nog 1 :lol: ..... Bij de laatste spoeling, vorige zomer, heeft gerry het gehad over solenoids en kleppenhuis vervanging. Ik dacht dat hij het toen had over een aantal forum leden die in dat wereldje thuis zijn, en me daar aan/mee konden helpen. Wellicht dat mijn vraag "revisie" verkeerd gekozen is, en deze toelichting de vraag "uitvoerbaarder maakt?
Een alternatief (een slechte vind ik zelf) is de gehele automaat vervangen. Maar dan weet je nog niet wat je koopt.
En hoewel mijn blauwe smurf al dik 16 jaar oud is, heeft ie pas 210K km gereden. En sinds mijn aankoop 3 jaar geleden is ie zowel door mij, als de officiële dealer vertroeteld. Naar mijn mening loont zich een investering nog best( mits niet onevenredig groot).
Maar als ik moet laten reviseren / vervangen via de dealer is dat niet meer verantwoordt. (denk tussen 3500 en 5000)
groetjes
ChrisMe
Supporting Member
Avatar
Geslacht:
Locatie: Rotterdam
Leeftijd: 66
Berichten: 651
Geregistreerd: 03 / 2015
Subject:

Re: Automaat Revisie

 · 
Posted: 14.06.2016 - 15:18  ·  #4
Ik zou eens een rondje bellen met wat transmissie revisie specialisten (http://www.vnts.org/). Mogelijk dat je daar wat wijzer wordt wat betreft de investering of een al gereviseerde bak.
harold
VolvoV70forum core member
Avatar
Geslacht:
Locatie: venlo (limburg)
Leeftijd: 55
Berichten: 2075
Geregistreerd: 02 / 2014
Subject:

Re: Automaat Revisie

 · 
Posted: 14.06.2016 - 15:22  ·  #5
GS Powerflush in Uden.
Volvoservice/Tune in Elst.
MMTS in Oldenzaal

zelf zou ik voor deze drie gaan.
veel succes verder :thumb:
MarcS65
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Limbabwanezie, Heerlen
Leeftijd: 58
Berichten: 53
Geregistreerd: 07 / 2013
Subject:

Re: Automaat Revisie

 · 
Posted: 11.07.2016 - 13:13  ·  #6
Nou, nog ff een update van deze topic. Ik vind het zelf altijd vervelend als een vraagstelling open blijft staan. Dan moet ik dus zelf maar het goeie voorbeeld gegeven.
In ieder geval dank voor alle goeie adviezen, maar ik vind toch dat ik dit aan de vakman over moet laten. DUS heb ik besloten Gery GSPOWERFLUSH) te benaderen, via z'n site, via PM, en uiteindelijk vandaag maar eens via telefoon. En jawel, hebbes.
Ik mag woensdag a.s. al op audiëntie met m'n blauwe smurf. Dan gaat Gery inschatten of het een brein revisie wordt ( :'( ), misschien wel een bakwissel ( maar hopelijk loop ik weer te hart van stapel), OF zelfs R.I.P. >_<
Ik duim voor het eerste. Rip (....:)) uit m'n lijf, maar met net 210k km gelopen lijkt het me nog steeds de moeite. Toch?
Enfin, als het woensdag lukt, dat ie dus onder het mes kan, moet ik m daar laten. En als alles goed gaat, mag ik m zaterdag weer ophalen. Over dat laatste gesproken, de terugreis woensdag (Uden -> Heerlen) krijg ik deels een lift, en het laatste deel met de trein. (hoera, maar niet echt). Zaterdag echter, zou ik de hele reis met het openbaar vervoer moeten doen. :sick: (Heerlen -> Uden) Niet echt iets om je op te verheugen. Tenzij misschien hier op het forum iemand toevallig zaterdag a.s. vanuit het zuidenste zuiden van het land richting Uden zou moeten......??? Dat heet, er van uit gaand dat Gery m onderhanden neemt, en alles volgens planning verloopt. Mocht iemand iemand weten die ...... etc, houdt ik met aanbevolen (PM mag ook natuurlijk).
Wordt vervolgd.
PDJ
VolvoV70forum verslaafde
Avatar
Geslacht:
Locatie: Den Oever
Leeftijd: 52
Berichten: 2938
Geregistreerd: 10 / 2014
Subject:

Re: Automaat Revisie

 · 
Posted: 11.07.2016 - 21:18  ·  #7
Succes, hoop voor je dat de schade beperkt blijft ;-)
Bigdog
Administrator
Avatar
Geslacht:
Locatie: De glimlach van Twente
Homepage: volvov70forum.com
Berichten: 39717
Geregistreerd: 07 / 2009
Subject:

Re: Automaat Revisie

 · 
Posted: 11.07.2016 - 23:26  ·  #8
Gery gaat altijd voor de goedkoopste, veilige optie.
Als hij aanraad iets te vervangen, dan kun je er blind van uit gaan dat het ook werkelijk nodig is.
Is het te redden, dan zal hij dit zeker niet nalaten.
The_ike_master
VolvoV70forum fan
Avatar
Geslacht:
Locatie: Houten
Leeftijd: 42
Berichten: 346
Geregistreerd: 12 / 2015
Subject:

Re: Automaat Revisie

 · 
Posted: 12.07.2016 - 23:36  ·  #9
Ben heel benieuwd. Kan donderdag mijn volvo ophalen. Heb toch besloten de bak compleet te laten reviseren. Weet niet wat er met de bak in het verleden is gebeurd. Ook vond ik dat het schakel gedrag snel slechter aan het worden was.
MarcS65
Forumlid.
Avatar
Geslacht:
Locatie: Limbabwanezie, Heerlen
Leeftijd: 58
Berichten: 53
Geregistreerd: 07 / 2013
Subject:

Re: Automaat Revisie

 · 
Posted: 13.07.2016 - 22:12  ·  #10
Nou heren, ik heb al nieuws. Van alle doemscenarios had ik deze NIET verwacht. Ritje Uden op en neer loont :yes:
Ik was dus al aan het brein-reviseren, bak vervangen, auto dagen kwijt, reis regelen, vervangend vervoer verzorgen, extra hypotheek aan het nemen....EN WAS DE KRACHT VAN HET FORUM helemaal vergeten. Alle meeduimers hebben er blijkbaar voor gezorgd dat er een klein wondertje geschiedde. OF dat je gewoon zaken aan de vakman over moet laten..... ;-)
Gery heeft zich weer van z'n beste kant laten zien (....alsof dAt iets bijzonders is) Niet meteen in de paniek de gordels om en sleutelen maar, maar METEN. Diagnose was vlug gesteld: grootste boosdoener was toch weer de verbrande olie van 2 jaar geleden. Ja de vorige spoeling had z'n werk gedaan, voor normale reiniging dan, maar blijkbaar was de schade toch nog iets groter. De huidige olie, zomer 2015 geflushed bij GSPowerflush, was weer bizar troebel. Gelukkig, want dat betekende voor Gery dat de bak nog te redden moest zijn..... :noidea: Ok, z'n vakkundige uitleg verklaarde dat de verbranding 2 jaar geleden toch érger was geweest dan met 1 flush te verhelpen was. Alle restand residu is daarna door de reinigende werking van de olie gelost, en zorgt weer voor overmatige slip etc.etc.
Goed, lang verhaal kort ( :lol: ) : ja, je merkt nog altijd dat ie niet meer perfect schakeld, maar god wAt een verademing op de terugreis. Hij schakelt niet meer.....merkbaar. Zoef zoef zoef opgeschakeld, en niet eens zoef zoef, maar volledig niet merkbaar terug naar de juiste lagere. Oh ja, ook nog ff het stuurhuis laten spoelen, waarbij het peildopje kapot bleek (die verwisseld Gery dan meteen ook maar even), de boel resetten, afrekenen (zwaar minder dan de verwachte ong. 1000,-- euries) en gAAn met die banaan. Als je dan ook de verhalen van Gery beluisterd en van de aangeboden koffie geniet, wordt een zorgwekkende reis naar Uden, een gezellige leerzame en amuzante sleutelmiddag met alleen maar winnaars. Voordat ik dadelijk voor de literatuurprijs in aanmerking kom, wil ik eindigen met (en eigenlijk heeft ie het niet nodig) een heel groot CHAPEAU GERY. En aan de flushers zondag, veel plezier!!
Bigdog
Administrator
Avatar
Geslacht:
Locatie: De glimlach van Twente
Homepage: volvov70forum.com
Berichten: 39717
Geregistreerd: 07 / 2009
Subject:

Re: Automaat Revisie

 · 
Posted: 13.07.2016 - 23:42  ·  #11
Mooi zo en dit is nu precies de reden waarom hij forumsponsor is. :-)
 
Selected quotes for multi-quoting:   0