De (r)overheid en accijns.

 
 
 
 
 
S80 Kinetic
 
Avatar
 
Subject:

Re: De (r)overheid en accijns.

 · 
Posted: 06.04.2024 - 21:27  ·  #61
Quote door JMA1992

Quote door S80 Kinetic

Quote

En mbt andere landen zoals Duitsland:
Vraag een Duitse ZZP-er eens hoeveel ziektekostenpremie (PKV) hij betaalt (tot 1000 Euro/mnd, maar dat is dan wel incl AOV)
Een werknemer betaalt 7,3% van zijn loon aan GKV (ziekenfonds). Daarmee zou ik in Duitsland zeker veel duurder uit zijn.
In Duitsland zijn de kosten anders verdeelt en dus op autogebied en boodschappen zijn ze goedkoper uit.
Maar tot 2 jaar geleden was er geen minimum loon en moesten sommigen dus voor 8 euro/uur aan de slag.
Je kunt niet naar één stukje kijken en dan een conclusie trekken. Je MOET het totaalplaatje bekijken.


Ja, een zzp'er. Maar die hebben in Nederland net zo goed geen rechten en draaien overal zelf voor op. Dat hebben we tijdens corona wel gemerkt haha! Daarom zou ik ook nooit zzp'er willen zijn. Gewoon in loondienst is nog altijd het beste.
En geloof maar van mij, in Duitsland hebben de mensen het echt wel beter dan hier in Nederland.
Is het je in Duitsland nooit opgevallen hoeveel peperdure auto's er daar rondrijden en dat bijna iedereen in een zo goed als nieuwe auto rijdt? Dat geld moet wel ergens vandaan komen en moet verdiend worden. Ook al lease je een peperdure Mercedes of BMW dan nog moet je wel zoveel verdienen dat je de maandelijkse afbetaling kan voldoen. Dat gaat je nooit lukken met een minimum loontje. Ook niet in Duitsland.
En niet voor niets heeft Nederland het oudste wagenpark van Europa. Zelfs in landen als Bulgarije en Roemenië rijdt men nog nieuwer dan hier. Daar is een reden voor. En dat is pure armoede en dat mensen dermate hoge maandelijkse lasten hebben dat er voor een extraatje of beetje luxe niets meer over blijft.
Ik kom iedere week meerdere malen in Duitsland. Sterker nog, ik was er net nog. Ik ken daar best veel mensen en weet wat men daar doorgaans verdient. En dat is niet min kan ik je vertellen. Een zoon van een Duitse vriend van mij is pas begonnen in zijn eerste baan. Hij is 20 jaar en CNC frezer. Zijn startloon? 2500 netto per maand! Wist je dat een beetje timmerman in Duitsland al snel over de 3 mille netto zit per maand? Nou, dat kan je in Nederland echt vergeten.
Ben pas zelf nog aan de solliciteer geweest. Paar bedrijven bezocht en schrok me dood van het loon wat werkgevers mij konden bieden. Bij 1800 à 1900 euro houdt het echt wel op. En dan heb ik het niet over productie of logistiek werk. Dan heb ik het over een kantoorbaan. Man, ik werk nu in de horeca en verdien daar al bijna 500 euro meer. En dan zeggen ze dat horeca slecht betaald wordt? Nou, dat valt dan nog best mee dus. Wordt een dagje ouder nu en begin het zware werk best wel te voelen in mijn rug. Maar denk dat ik toch nog maar even in mijn huidige baan blijf werken. Bekijk maar eens een vacature site als Indeed.nl en kijk eens wat werkgevers aan loon bieden. Je schrikt je rot. Iets over de 13 euro bruto per uur lijkt de standaard te zijn op die site. Pure armoede in Nederland en dat zie je overal in terug.
Gisteren een programma op tv waarin een jong stel voor een compleet verrotte en door en door vochtige woning in Groningen ver over de 1000 euro per maand mochten aftikken. En de slakken kropen 's nachts door de keuken. Man. voor dat geld huur je in Duitsland een super de luxe nieuwbouw appartement met alles erop en eraan. Een dame in Amsterdam Ijburg mocht 1100 euro aftikken voor een totaal verwaarloosd hok van een paar vierkante meter. Een Duitser laat zijn hond nog niet wonen in zo'n smerig verwaarloosd vochtig hok.
Uberhaupt vindt je in Nederland nauwelijks nog een woning ook al heb je een miljoen op je rekening staan. Schuld is het idiote stikstofbeleid hier in Nederland. Kom eens in Duitsland. Daar wordt zowat iedere oude woning met de grond gelijk gemaakt en ontstaat volop nieuwbouw. In Nordhorn hier vlak over de grens is vorig jaar nog een compleet nieuwe wijk ontstaan met honderden mooie nieuwe betaalbare woningen. Super strakke wijk middenin de stad. En alles voor de gewone man. Niet zoals hier in Nederland voor een enkele zwaar overbetaalde manager met vriendjes in de plaatselijke politiek.
Nee, ik kan er best aarden daar in Duitsland. Wat mij opvalt, mensen zijn ook veel vriendelijker als hier in Nederland. Je merkt gewoon dat ze daar veel minder stress aan hun hoofd hebben. Gaat allemaal veel relaxter en rustiger daar.
Trouwens, ik heb zelf een paar jaar in Duitsland gewerkt. Destijds in een horecazaak in Bad Bentheim wat eigendom was van een Nederlandse zakenman. Leukste en best betaalde baan ooit gehad. Gasten allemaal super relaxt daar. Helaas kreeg die Nederlandse zakenman mot met de buren daar omdat hij meerdere grondstukken had opgekocht in dezelfde straat en wel even dacht de hele infrastructuur daar wat aan te passen. Daar waren die Duitsers het niet echt mee eens. Daarop heeft hij de horecazaak waarin ik werkte gesloten uit een soort van wraak om de aanloop van toeristen in de straat te stoppen. Tja, anders had ik er nu zeker nog gewerkt.
Gaan werken in Duitsland is trouwens echt een fluitje van een cent. Even een Krankenkasse zoeken en je daar aanmelden. Paar formuliertjes invullen zodat je zowel in Duitsland als Nederland van de gezondheidszorg gebruik kan maken en natuurlijk even een Steuernummer aanvragen bij het Finanzamt zodat je baas je kan uitbetalen. En hop, je kan al aan de slag. Stelt niets voor. Ik betaalde destijds een schijntje aan premie voor de Krankenkasse. Iets van om en nabij de 20 euro. En ja, natuurlijk ook nog Kirchensteuer à 1,60 euro per maand. Gewoon echt een lachertje wat je daar aan premies betaalt in vergelijk tot Nederland.
Duitsland is gewoon zo goedkoop, je lacht je rot. Vorige week nog in het Ruhrgebiet geweest. In Oberhausen bij een pizzeria een heerlijke pizza gegeten uit de steenoven voor 7 euro. En dat was inclusief 3/4 liter cola. Haha, voor dat geld krijg je in Amsterdam nog geeneens een zielig klein biertje!


Ik wil niet vervelend doen hoor maar wat ik er uit opmaak is dat je niet zo een goed betaalde baan en/of scholing hebt. Het lijkt erop dat je tegen dingen aan schopt om iets voor jezelf goed te praten. Een goede timmerman hier in Nederland raakt echt wel de 3000 netto aan, zeker met het personeelstekort.

Ik weet niet hoe oud je bent of wat je achtergrond is maar er is zat (ongeschoold) simpel niet zwaar werk waarbij je makkelijk 3000 bruto per maand kunt verdienen(netto is namelijk voor iedereen anders), in een 2 of 3 ploegendienst komt dat nog (ver) boven de 3500 . Verder denk ik dat je buiten de grote steden nog prima huizen kunt kopen voor normaal geld. Bij ons in het dorp komt er een nieuwe woonwijk waar er een v.o.n. prijs is van €265k voor een eengezinswoning met tuin. Iets wat je met (als je samenwonend bent) met twee inkomens van 1900-2000 netto moet kunnen kopen. Wij wonen 40-50 minuten van Rotterdam en Breda af.

Voor wat betreft die €1900 waar je over spreekt; zoek eens in de techniek/logistiek. Met de juiste mindset, kennis en leergierigheid zit je zo op 50-70K bruto per jaar. Spreek uit ervaring.

Nogmaals, no hard feelings. Ik denk alleen dat je er meer uit kan halen dan je doet. Hoef je misschien ook je frustraties er niet uit te meppen op een toetsenbord.


Ik daag je hierbij uit om vacatures te vinden van werkgevers die dit soort bedragen uitbetalen.
Kom eerst met bewijzen voordat je wat gaat zitten roepen.
Een timmerman die 3 mille netto verdient? Misschien in de randstad dat je er bij in de buurt komt, maar hier in het Oosten (Twente, Achterhoek, Drenthe) kan je dat toch echt op je buik schrijven hoor.
Voor wat ik doe, horecawerk, verdien ik blijkbaar toch niet slecht gezien de bedrijven waar ik ben geweest en de lonen die me er werden aangeboden. Geen enkele die aan het bedrag kwam wat ik nu verdien.
En als ik zo om me heen kijk en bij ons in de familie zie ik mensen met leidinggevende functies in het bedrijfsleven die niet eens zoveel meer verdienen als ik. En die hebben wel een heleboel meer stress aan hun hoofd als ik heb. S'avonds als ik met m'n werk klaar ben gaan we als personeel samen zitten en eten en drinken nog wat na. Daarna ga ik naar huis en heb geen zorgen meer aan mijn kop. Dat is bij mijn neef met z'n leidinggevende functie toch echt anders. Die wordt soms middenin de nacht uit z'n bed gebeld als er problemen optreden in de productie en targets niet gehaald dreigen te worden. Tja, en dat voor maar een paar honderd euro meer in de maand, nou, ik blijf liever dat horecawerk van me doen.
Een eengezinswoning met tuin voor 265000 euro kan je in deze tijd echt vergeten. Waar dan? Noem eens een voorbeeld?
Zelfs hier in Twente betaal je voor een uitgeleefd rijtjeshuis met klein tuintje erachter al ver over de 3 ton. En dan kan je er nog 80.000 euro insteken om het ding nog een beetje leefbaar te maken. Voor hetzelfde geld koop je hier vlak over de grens in Nordhorn gewoon een prachtige vrijstaande vrij nieuwe woning met alle moderne voorzieningen plus een oprit ervoor waar je 2 auto's op kwijt kan.
Nee, over de grens is het leven echt beter en vooral goedkoper. Hoe graag sommigen ook anders willen doen geloven.
[-Tom-]
VolvoV70forum verslaafde
Avatar
Geslacht:
Locatie: Achterhoek
Leeftijd: 37
Homepage: fs1forum.com
Berichten: 3762
Geregistreerd: 10 / 2013
Subject:

Re: De (r)overheid en accijns.

 · 
Posted: 06.04.2024 - 22:09  ·  #62
Ik hoor het al. Wat doe je hier nog ;)
PvL
Administrator
Avatar
Geslacht:
Locatie: Omgeving Arnhem
Berichten: 3207
Geregistreerd: 03 / 2014
Subject:

Re: De (r)overheid en accijns.

 · 
Posted: 06.04.2024 - 22:23  ·  #63
Goed. Alle meningen zijn gegeven en de standpunten zijn duidelijk. Dit topic wordt bij deze gesloten om verdere escalatie te voorkomen.
 
Selected quotes for multi-quoting:   0